Geleen Annastraat | 046 888 66 35
CONTACT

Wie zijn wij?

Elis historie

Elis Dagbesteding is een nieuwe dagbesteding welke voortkomt uit een kleinschalige thuiszorg organisatie met een lange historie in de regio, Elis Thuiszorg. Elis thuiszorg is in 1994 in Eijsden opgericht door Lia Scheepens. Door nauw contact met de maatschappij en veel persoonlijke aandacht voor de cliënten wist Lia haar bedrijf in zeer korte tijd uit te bouwen van een eenmanszaak tot een organisatie waar de medewerkers 24 uur per dag paraat staan.

De huidige directeur is Sjoerd Scheepens, de zoon van de oprichtster. Sjoerd werkte enige jaren op een psychogeriatrische afdeling, de thuiszorg en in de revalidatie. Hij heeft dus zelf ondervonden wat het werk van een verzorgende inhoudt. Dit is voor hem een goede basis om het thuiszorgbedrijf op de juiste manier te leiden. Met de groei van het aantal medewerkers, is ook het verzorgingsgebied gegroeid. Eerst rondom Eijsden, toen Zuid-Limburg en nu inmiddels ook al Midden-Limburg en delen van Noord Limburg.

Vanuit deze ervaring en de huidige ontwikkelingen in het zorglandschap in Nederland is er een duidelijk besef dat men, mede gestuurd door de overheid, langer thuis wilt blijven wonen. Het langer thuis wonen met goede thuiszorg is absoluut mogelijk. Om het langer thuis blijven wonen nog beter en prettiger te maken start Elis Thuiszorg met een nieuwe organisatie, Elis Dagbesteding! Door de gasten, zorgbehoevende in het algemeen, te voorzien van goede thuiszorg in de ochtend en avond en overdag van een prettige dagbesteding neemt de kwaliteit van leven duidelijk toe!

Elis heden

Wie is onze manager dagbesteding, Angelique Fredrix-Pilon? 

Ik ben een geboren en getogen Geleens meisje. Geboren in de Kummenaedestraat en op 5 jarige leeftijd verhuisd naar Geleen Zuid. Getrouwd en moeder van 2 ( reeds volwassen) kinderen.

Na mijn opleiding Activiteitenbegeleiding in 1987 heb ik gewerkt als verzorgende in Geuloord, in het activiteitencentrum te Sittard en als activiteitenbegeleidster in Invia, van waaruit ik solliciteerde als activiteitenbegeleidster in de voormalige St. Jansgeleen. Hier werkte ik jarenlang op een Psychogeriatrische afdeling als activiteitenbegeleidster en dagbestedingscoach. Daarnaast waren mijn neventaken het organiseren van de centrale activiteiten. Ik groeide in de organisatie en werd coördinator vrijwilligerswerk, kartrekker van het evenementenbureau en was oprichter van het Huis van de Wijk, waar mijn contacten in de wijk, bij gemeentes en andere organisaties weer heel handig waren.

In 2014 werd ik gekozen als raadslid in de gemeente Sittard-Geleen, waar ik nog altijd zitting heb. In mijn spaarzame vrije tijd geef ik zumba-lessen bij de KBO Augustinus in Geleen, doe ik aan hardlopen en geniet regelmatig van een ijshockeywedstrijd van de Microz Eaters Geleen, Formule 1 en voetbalwedstrijden in het algemeen. Tijdens de vastelaovend ben ik te vinden in het centrum van Geleen met de Flaarisse, waar ik samen met mijn man lid van ben.

Na 31 jaar werkzaam te zijn geweest bij Zuyderland, ga ik nu een nieuwe uitdaging aan als manager van Elis Dagbesteding en zal ik onze gasten met veel enthousiasme en deskundigheid ontvangen.

Contact